13 jun juni 13, 2014

Rense takrenner

BrittSN 0 Tak, Takrenner, Torvtak

Sommeren er en fin tid å sjekke tilstanden på takrennene dine både hjemme og på hytta. Tette takrenner kan fort føre til at regnvannet finner veien inni huset ditt. Det kan bli kostbart.

Takrennene skal lede vannet bort fra vegg- og takkonstruksjoner, kjeller og grunnmur, og forhindre at det oppstår fuktproblemer. Tette takrenner leder ikke vannet bort og ved store regnskyll øker risikoen for vanninntrening. Du må opp på taket på huset eller hytta for å sjekke at takrenna fungerer optimalt. Å ta en opprenskning av takrenna for eksempel i sommerferien er raskt gjort og kan spare deg for mye bryderi og utgifter senere. Blader, nåler fra nåletrær, rusk og rask kan fort tette til takrennene på hytta.

Tips for å sjekke takrennene

  • Sjekk at takrenner og nedløpsrør er hele og uskadede, samt forsvarlig festet.
  • Ta deg en tur ut når det regner og se etter at det ikke lekker fra takrennene, særlig der takrennene er skjøtet. Lekkasjer i skjøter må tettes.
  • Om du frykter at det allerede har begynt å renne vann inn under taket så kan du se etter misfarging på takbordene, både innendørs og utendørs, dessuten synlige tegn til sopp, råte eller dårlig lukt.

Er takrennene gamle med hull eller har mange lekkasjer i skjøtene, bør disse bytte ut med nye. I dag finnes takrenner på markedet som er skjøtefrie, og til systemet finnes det også løvrist som gjør at framtidig rensing av takrenner ikke blir nødvendig.

Tips for å rense takrennene

Redskapene du trenger for å rense takrennene er som oftest;

  • en stige for å komme opp på taket,
  • en bøtte til å samle avfallet i takrennene
  • en skråskjært tom stor brusplastflaske. Den gjør det lett å få avfallet opp fra takrennene og rommer en god del.

Dersom du ikke liker høyde og ikke vil gjøre dette arbeidet selv, ta kontakt med din lokale fagmann hos Tak og Murerservice as for et pristilbud.


Medlem takringen, lom i oppland. Logo.

Våre kunder er private boliger, hytter og næringsbygg i områdene Lom, Skjåk, Vågå, Otta, Dombås, Dovre, Lesja, Gudbrandsdalen og Oppland forøvrig.

 

Stikkord: , , ,